Yetiştiricilere verilen desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan ve desteklere son müracaat tarihinin 24 Kasım olduğunu belirten Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, müracaat sırasında her hangi bir aksiliğin çıkmaması için yetiştiricileri erken kayıt yaptırma noktasında uyardı. Akın, ayrıca yetiştiricilere bu ayın sonunda DAP bölgesi destekleri kapsamında yaklaşık 300 tane sulağın dağıtılacağı müjdesini de verdi

Verilen destekler ile ilgili yetiştiricileri bilgilendirmek adına bir basın açıklaması yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın: “2017 yılının destekleme müracaatları bu aybaşından itibaren başladı.  Şu an yetiştiricilerimiz de destekleme müracaatlarını yapmaktadır. İki tane bilgilendirici mesaj attık. Bu mesajlarımız yılsonuna kadar özellikle 11. aya kadar, 11. ayın 15'ine kadar devam edecek. Çünkü yetiştiricilerimizin her türlü desteklemeden haberi olsun, bilgileri olsun istiyoruz. Birliğe gelip müracaatlarını yapsınlar diye bu mesajlarımızı sürekli atıyoruz.  Basın açıklaması yapmamızın asıl amacı yetiştiricilerimizin televizyonda ve gazetelerde özellikle müracaatların başladığını ve devam ettiğini bilmeleri ve 2017 yılı müracaatlarını yapabilmek adına güncellemelerini yapıp tarıma bağlı bulunduğu Tarım İlçe müdürlüklerine özellikle makbuzlarını yatırarak güncellemesinin çıktısını alıp birliğe başvurmaları gerekiyor. Bu iki ay gibi bir sürede bu devam edecek. Bu noktada yetiştiricilerin buradan uyarmış olalım.  TKDK’nın biliyorsunuz Avrupa Birliği'nin desteklemeleri henüz daha açıklaması yapılmadı. Herhalde ekim ayı gibi zannedersem onlar onaylanacak.  Tarımsal Kırsal Kalkınmanın özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği desteklemelerin şu anda müracaatları başladı.  2018 yılının sonuna kadar da bunlar devam ediyor. Bunların içerisinde yüzde 50 inşaat makine, ekipman, güneş enerjisi, çadır, yine taşıyıcı yani hayvancılıkla alakalı tarımla alakalı bütün ekipmanları yüzde 50 hibe veriyor. Koç desteği, teke desteği, koç istasyonu ile ilgili destekleme var. Yine yüzde 50 koç istasyonuna yüzde 80 de koç ve tekeye bakanlığımız destek veriyor. Bunlarında yanı sıra genç çiftçi, özellikle kadın üreticileri desteklemeleri yine devam ediyor. Bu desteklemeler çok farklı sadece tarım ve hayvancılık değil farklı farklı, bahçe bitkilerinde tutun kümes hayvancılığı, beyaz et, kırmızı et hepsi var.  Yeter ki burada genç olan bayan ve kardeşlerimiz müracaatlarını yapsınlar ve bunlardan faydalansınlar. İnşallah bu ayın sonu gibi, DAP bölgesi destekleri kapsamında yaklaşık 300 tane hayvan sulaklığı dağıtılacak.  Tabii bu arada yetiştiricilerimizin mağdur olmaması adına kesinlikle birlik ile irtibatlarını kesmemelerini, bizim gönderdiğiniz mesajları da muhakkak okumalarını istiyoruz ve tavsiyelerde bulunuyoruz. Desteklemelerde son başvuru tarihi 11. ayın 24'ü dür. Ama yaklaşık bir hafta öncesinden yani ayın 15'ine kadar 17’sine kadar muhakkak yetiştiricilerimiz müracaatlarını yapacaklar ki biz burada işlemlerini devam ettirebilelim ve girişlerini yapalım. Çünkü biz güncellemeleri Bakanlığın sistemine giriyoruz tek tek.  Ondan dolayı güncellemenin iki taraftan da görülebilmesi adına kesinlikle bir hafta önceden müracaatlar yapılmalı.  Onun için destekler için son müracaat tarihi 24 Kasım ama biz 15'ine kadar yetiştiricilerimizin gerekli müracaatı yapmalarını buradan tavsiye ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“MALATYA'DAKİ İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR DA PROJELERE ÖNEM VERSİN”

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın konuşmasına devam ederek şunları kaydetti: “ Devletimiz bakanlığımız çok önemli destekler veriyor. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu noktada her zaman bürokratlarımızı uyarıyor. Sürekli diyor ki ‘sahaya inin’. Yerel yöneticilerimizi uyarıyor. Biz de buradan Sayın Cumhurbaşkanımızın uyarısını tekrarlayalım muhakkak sahada olalım yetiştireceğimizin, üreticimizin, çiftçimizin, esnafımızın bütün insanların yanında olalım ki üretelim, üretime katkımız olsun. Geçen hafta özellikle Afyon'daki tarım fuarına bizim TURLIEB genel başkanımız Nihat Çelik ile birlikte katıldık.  Burada Malatya’mızı temsilen kayısılarımızı ikram ettik. Özellikle hayvan Borsası’nın yaptığı çok güzel bir pazar vardı.  Pazarın içerisinde de fuar yapmışlardı. Hayvan pazarı şeklinde yapmışlardı, bu noktada inşallah Malatya'daki ilgili kurum ve kuruluşların bu programlara projelere önem vermesinin ve artık insanların sadece koltuklarında oturarak ya da bulunduğu yerde levha Birliği Odası Derneği şeklinde değil de sahaya inmesi proje üretmesi ve üretime destek olması gerekiyor. Çünkü üretmeden hiçbir şey olmaz. Biz eğer ihraç eden ülke olmak istiyorsak kesinlikle üretmemiz lazım.”

 



 


 

Anasayfa

Projeler

Basın

İletişim